Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

14. august 2013

Heliconius hecale zuleika set i Vesløs!

Til Lars Andersen.

Vi har set en sommerfugl i vores have, som vi ikke tidligere har set. Vi har gennemset alle billeder på nettet, og vi har lånt, alt hvad biblioteket kan fremskaffe af sommerfuglebøger, uden at vi har kunnet genkende den.

Det lykkedes os at tage et par billeder som desværre ikke er særligt tydelige, men vi håber alligevel at de kan være hjælp nok til at genkende den. Billederne viser undersiden af sommerfuglen, men på oversiden er den karakteristisk ved den kraftige meget smukke rustrøde farve på vingernes del der er nærmest kroppen. Der er tale om en meget stor sommerfugl 9-10 mm. fra vingespids til vingespids.

Vi har set den flyve over vores hoveder, og der leder den tankerne hen mod en flagermus. Kroppen er slank.

Ole og Birte, 7742 Vesløs

______________________________________________

Hej Ole og Birte, det er en Hecale Longwing, Heliconius hecale zuleika (Hewitson, 1854) som oprindelig findes i Costa Rica, Nicaragua & Belize. Er almindelig kendt i sommerfugle farme rundt omkring i verden. Den er nok undsluppet fra en sommerfuglefarm.

www.butterfliesofamerica.com...heliconius_hecale_zuleika_live


Foto: Vesløs, 2-8-2013. Fotograf; Birte Kappers

De senest indberettede arter i Naturbasen: