Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

15. april 2015

Nyt systemkamera?

Man må vist ikke reklamere for en forhandler her; men jeg vil alligevel nævne, at man for tiden kan købe et Fujifilm X-M1 dual zoom kit med XC 16-50 mm + XC 50-230 mm objektiv i sort eller sølv/sort på det danske marked for kun kr. 3.999. Du kan selv finde det på PriceRunner, så har jeg ikke sagt for meget.

Hvis du gå i tanker om at få et spejlløst systemkamera, så er dette et absurd godt køb. Kamerahuset med XC 16-50 mm har en dpreview gold award, vel at mærke til en højere introduktionspris. Good for "Those seeking a relatively inexpensive mirrorless camera with top-notch photo quality and a wide selection of manual controls." Not so good for "Electronic viewfinder lovers and video enthusiasts". Idag kan man skifte "relatively inexpensive" ud med "bargain".

Begge optikkerne er betydeligt over standard for kit zooms, så selv om der ikke – når man har dem i hånden – synes at være meget gods i dem, så er de med top finish og optisk langt over, hvad man kunne forvente.

Fujifilm har efterhånden et pænt udvalg af optikker i abslut top kvalitet og mere professionelle kamerahuse i X-serien. Men indrømmet: Det bliver hurtigt dyrere, hvis du vil supplere dette kit. X-A1 og X-M1 husene og XC optikkerne er udpræget lokkemad fra Fujifilms side. Men hvis man kan styre sig, så kan man jo nøjes med at tage lokkemaden. Den er lækker ;-)

Just thought you should know...

Ole

De senest indberettede arter i Naturbasen: