Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

27. juli 2016

Mariehønen Scymnus ferrugatus ny for Danmark

Hermed et forsøg på at genoplive den noble tradition omkring en notits på F&N ifm med nyfund for landet - de er altid sjove at læse.

19/7 var Poul Ulrik, Jens Søgaard og undertegnede på insekttur til Køge. Vi gjorde et stop ved Tangmoseskoven ved Køge marina for at ryste træer i håbet om en sjælden strejfer fra den nærliggende Junckers trælast. Udbyttet var umiddelbart magert, men heldigvis hjembragte vi, hvad vi formodede var en Scymnus haemorrhoidalis fundet på eg til rutine-fotografering. Et hurtigt check på Kerbtier www.kerbtier.de...enFSearch.cgi viste dog at det hjembragte dyr havde mere tilfældes med S. ferrugatus - især den , smalle, halvmåneformede røde spids på dækvingerne - så fotos blev sendt til Jan Pedersen.

Scymnus er en svær og variabel slægt, men gudskelov synes Jan, at det så spændende ud at han og Poul Ulrik besøgte lokaliteten igen for at indsamle belæg. Det lykkedes at finde et par dyr og i dag kom konklusionen så, at det var tale om ferrugatus. Arten er kendt både fra Tyskland og Sverige og var forventelig herhjemme.



Foto: Morten Kofoed-Hansen

De senest indberettede arter i Naturbasen: