Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

30. september 2017

To beklagelige tilfælde af flytning af Bjergsalamander

Jeg er medlem af Bjergsalamandergruppen, der arbejder med registrering af Bjergsalamander i Sønderjylland samt restaurering og nygravning af vandhuller. Vi har skrevet lidt om to konkrete tilfælde af flytning af bjergsalamandre www.bjergsalamander.dk...nyt

I gruppen forholder vi os kritisk til begge tilfælde. Det ene er den selvbestaltede og uautoriserede flytning til Gentofte for formentlig nogle årtier siden. Observationer herfor er blevet indtastet her på Fugleognatur.dk, og nyheden er tidligere blevet omtalt på Paddeogkrybdyratlas.dk.

Den anden flytning drejer sig om, at Miljøstyrelsen har godkendt, at 300 unger af Bjergsalamander flyttes til et par skovområder sydøst for Aabenraa, hvortil arten ikke selv kan vandre. Vi finder det uforståeligt, at styrelsen har godkendt dette. Arten er ikke truet i Sønderjylland, og flytningen, som et konsulentfirma forestår, bryder med tidligere sunde principper om ikke at flytte salamandre. Vi finder udviklingen i Miljøstyrelsen beklagelig.

Venligst

Henrik Bringsøe

De senest indberettede arter i Naturbasen: