Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

11. april 2018

To nye nøgler til danske urtesvirrefluer

Bent Haagen Petersen har nu udgivet to nye nøgler til danske urtesvirrefluer, hvor hanner og hunner har hver sin nøgle. Nøgler erstatter “Nøgle til danske urtesvirrefluer” som man har kunnet downloade på atlasprojektets hjemmeside og på Danmarks Fugle og Natur.

Opdelingen i nøgler for hanner og hunner giver væsentligt bedre muligheder for bestemmelse af arterne i denne vanskelige slægt. Der er blevet plads til flere nøglespørgsmål og væsentlig mere plads til udførlige beskrivelser. Hertil hjælper også billeder af kendetegn og arter.

Bent har ikke haft adgang til billeder af alle arter i denne vanskelige slægt. Dertil kommer, at mens nogle af nøglernes billeder er fremragende, er andre er ikke så gode, som det kunne ønskes. Derfor må man gerne kontakte Bent på hp.bhp@webspeed.dk hvis man har mulighed for at hjælpe med at få hullerne udfyldt og de mindre gode billeder udskiftet med bedre, der tydeligere viser kendetegn.

Du finder de nye nøgler her: www.svirreflueatlas.dk/noegler


Foto: Nøglen til urtesvirrefluer hunner

De senest indberettede arter i Naturbasen: