Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

7. april 2020

Smalbladet Vårportulak kommer nok igen i nogle år.

I går fandt vi i Drastrup Enge mange flere eksemplarer af Smalbladet Vårportulak, Montia linearis end der har været i de senere år. Efter at der kom får på engen i stedet for kreaturer blev der ikke trådt op, så de næsten kun var at finde på nogle få muldvarpe/mosegriseskud fra året før.

I vinter blev der gravet en stor rørledning ned i stien syd for engen, og det område hvor der var flest blev dækket med plader så der kunne stå entreprenørmaskiner osv. Nu er de væk, men der er en bred bræmme af næste nøgen jord hele vejen langs den øst-vestgående sti. Nogle steder var der dog planter, et par steder længst mod øst hvor de ikke er set før var der små jordbunker med mange. Så de næste år, indtil græsset har bredt sig igen, vil der nok være rigtig mange.

Da der var blevet gravet en højspændingsledning ned gennem Tørre Eng i Østerådalen (hvor vi i 2000 fandt Vårportulak første gang), var der mange i nogle år. Nu er der ingen, meget græs


Foto: De to østligste punkter er jordbunkerne.

De senest indberettede arter i Naturbasen: