Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

21. august 2008

Danmarks Dagsommerfugle - en feltguide...

Der er langt imellem udgivelserne af bøger om sommerfugle på dansk. Alene af den grund er det værd at kaste et blik på Ole Fogh Nielsens lille bog om vore dagsommerfugle, som er udkommet i foråret.

Forfatteren har tidligere skrevet bøger om guldsmede og græshopper, og har beskæftiget sig meget med bl.a. blåfuglenes biologi.

Bogen indledes med et par generelle afsnit om sommerfuglenes udseende og levevis. Resten af bogen er en bestemmelsesguide til alle de arter af dagsommerfugle der er fundet i Danmark. Præsentationen af hver art fylder for det meste en side: Der er et par fotos af sommerfuglene i naturen og et udbredelseskort. Teksten er kortfattet, men de vigtigste kendetegn er fremhævet med fed skrifttype.

De arter som er forsvundet, eller kun er fundet få gange i Danmark bliver kun præsenteret med et enkelt billede ved siden af en kort tekst.

Bogen henvender sig især til begynderen, men da billederne er meget flotte, kan også mere garvede dagsommerfugle-interesserede have glæde af den.

Bliver man først rigtig bidt af sommerfuglene, og ønsker at vide mere, er der dog ingen vej uden om et af de større værker om dagsommerfuglene, f.eks. Stoltzes Danske Dagsommerfugle (desværre udsolgt) eller bindet om Dagfjärilar i den svenske Nationalnyckeln.

Ole Fogh Nielsen, 2008: Danmarks Dagsommerfugle - en feltguide fra danske-dyr.dk. Forlaget ConDidact, 96 sider.

De senest indberettede arter i Naturbasen: