Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

20. juli 2009

Tur til det centrale Spanien 5: Padder

Extremadura er ikke det oplagte "paddeland", da det generelt er tørt og ugæstfri for denne dyregruppe med sart hud, der kun dårligt tåler udtørring. Så det var ikke vanvittigt mange paddearter, jeg fik opsporet på rejsen. Men til gengæld er der altså nogle, der er tilpasset sådanne naturtyper, og dem var jeg simpelthen vildt begejstret over at finde! Det fremgår nok af de mange billeder af enkelte arter, som jeg udsætter jer for...

Der er dog ikke så megen specialisering og tilpasning til Extremaduras tørre sletter i den første art, som kommer på "tavlen" i denne tråd. Jeg kan næsten garantere, at enhver naturinteresseret, der har kigget bare lidt på floder eller vandhuller i Spanien, må have set disse frøer hoppe i vandet.

Vi taler om den grønne frø, der hedder iberisk latterfrø, Pelophylax perezi, der er vidt udbredt på den iberiske halvø og i det sydlige Frankrig. Den ligner de grønne frøer, vi kender fra Danmark.

Dette individ tilhørte en større population i en lille flod vest for Trujillo, hvor hugormesnoge, mauriske flodskildpadder og oddere givetvis åd mange af disse store frøer. Måske har isfuglene også snuppet en frø i ny og næ?


Foto: Henrik Bringsøe

De senest indberettede arter i Naturbasen: