Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

9. februar 2007

Vinterfund af Tinksmed

Måske er det et udslag af den milde vinter at Anni og jeg i går, d. 8. februar, fandt en Tinksmed i Vesløs Vejle, Nordjylland. At finde en Tinksmed i februar, må siges at være højst uventet og det er blevet nævnt, at fuglen måske skulle være Danmarks første vinterfund overhovedet! For de allerførste eksemplarer af arten indfinder sig normalt i slutningen af april. Godt, vi kunne dokumentere det med foto.

Vi havde netop nydt 3 bjergpibere, hørt deres kald og set dem flyve forbi, da der dukkede en vadefugl op tæt ved kanten af en sumpet eng. Først troede vi (naturligt nok), der var tale om Rødben. Det kunne jo snyde i den stærke modsol. Men kikkerten afslørede mørkegrønne ben samt en øjenbrynsstribe, der strakte sig langt om bag øjet (og ikke kun lå foran øjet som hos Rødben).

Måske er der andre arter, der i år undtagelsesvis har valgt Danmark som deres vinterkvarter på bekostning af f.eks. Afrika? Vi har jo allerede set overraskende eksempler hos insekterne.

Vh/Peter



Foto: Peter Nielsen

De senest indberettede arter i Naturbasen: