Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

25. januar 2013

Anmeldelse af "Insekter i Danmark" af Morten D.D. Hansen og Ole Jørgensen

Fik bogen i fødseldagsgave her for nylig, og er virkelig begejstret for den. Bogen omhandler hele 1200 arter, og er fyldt med gode illustrationer. Det er udelukkende en ID-bog, og der står kun en kort tekst om hver enkelt art. Men til gengæld er den kogt ned til det allervigtigste, nemlig levested, familie, størrelse, udbredelse, forveksling og kendetegn, og ting man skal lægge specielt mærke til ved arten.

Det eneste minus er, at der et enkelt sted eller to, er et lidt uskarpt billede. Men hvis man kan leve med de enkelte, lidt uskarpe billeder, er bogen perfekt til identifikation af insekter, spindlere og enthognater.

Er altså en super god bog til identifikation af insekter og andet lignende småkravl, og indeholder også afsnit om præparering og indsamling af dyrene. Derudover er der flere bestemmelsesnøgler, så man selv kan afgøre hvilken orden og familie dyret tilhører.

Det skal dog siges, at hvis man er på udkig efter en uddybende bog, med arternes biologi mm., skal man nok overveje om man vil købe den. Ellers kan den klart anbefales til enhver, som interesserer sig bare det mindste for de små skabninger!

"Insekter i Danmark" af Morten D.D. Hansen og Ole Jørgensen, Gyldendal. Vejledende pris 349,95 kroner.

Anmeldt af Claes Kirkeby Theilgaard.



Foto: Claes Theilgaard

De senest indberettede arter i Naturbasen: