Medlemsprofil

NATURBASEN:
Danmarks Nationale Artsportal med 103013 medlemmer og 23 års erfaring med folkelig naturovervågning (Citizen Science) - i samarbejde med Naturhistorisk Museum i Aarhus.
Naturbasens formål er:

  • at indsamle observationer om den danske flora og fauna.

  • at understøtte naturforvaltningen og forskningen i Danmark gennem samarbejder med ministerier, nationalparker, kommuner, konsulenter mv.

  • at styrke den folkelige naturovervågning (Citizen Science) gennem atlasprojekter og ved at udvikle og benytte moderne teknologi.

  • at skabe et netværk af naturinteresserede som gennem videndeling får en større indsigt i artsbestemmelse og naturhistorisk forståelse for den hjemmehørende flora og fauna.

  • En gymnasieklasse registrerer flora og fauna med Naturbasens App

    Del dine naturoplevelser med andre
    Du kan gratis tilmelde dig Naturbasen og indberette dine observationer af dyr, planter og svampe her på hjemmesiden. I felten kan du indberette observationer med app'en Naturbasen som findes til iPhone og Android.

    De indkomne data kvalitetssikres og via samarbejdsaftaler benyttes af bl.a. kommuner og nationalparker til forvaltning af den danske natur.

    Få artsbestemt dine observationer
    Ved at benytte Naturbasens side til artsbestemmelse, kan du få hjælp til at få identificeret dine fund af dyr, planter og svampe.

    Du kan ligeledes benytte knappen “Artsbestemmelse” på Naturbasens App. Her kan du stå i naturen og indberette en observation til artsportalen uden at kende artsnavnet og gennem dialog med andre medlemmer få at vide hvilken art du har set.

    Kontakt
    Har du spørgsmål til Naturbasen, kan du kontakte os via e-mail. Du finder kontaktoplysningerne her.

     Info

    Naturbasen er et fællesskab, hvor du kan dele dine naturobservationer med andre, og hvor medlemmerne hjælper hinanden med at artsbestemme dyr, planter og svampe.

     Artsleksikon

    Naturbasen indeholder Danmarks største artsleksikon, hvor du kan finde grundige artsbeskrivelser og informationer om hele den danske flora og fauna. Brug søgefeltet i menuen øverst på siden eller tag et kig på vores artslister.

    De senest indberettede arter i Naturbasen: