Forside» I samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus Log ind | Opret profil | Hjælp
fyld
20. februar 2020
 

Felthåndbogen



Foto/billede af Dværggås (Anser erythropus)
Foto: Erhardt Ecklon

Galleri:
Seneste billeder | adulte | id-billeder | situationer/adfærd

Foto/billede af Dværggås (Anser erythropus)
Foto: Jørn Skeldahl


Foto/billede af Dværggås (Anser erythropus)
Foto: Jørn Skeldahl


Foto/billede af Dværggås (Anser erythropus)
Foto: Birger Lønning



Dværggås

Anser erythropus (læst 6137 gange)

Klasse: Fugle (Aves)
Orden: Andefugle (Anseriformes)
Familie: Svaner, gæs og ænder (Anatidae)

Kendetegn: Vingefang 120-135 cm. Længde 65-75 cm. Den mindste af de grå gæs (Anser-gæssene). Kendes på sin hvide blis omkring næbbet der når helt op på issens runding og ender over øjet. Ansigtet virker lille og rundt. Har desuden en en tydelig gul øjenring. Næbbet er kort og lyserødt med hvid spids. Har smalle bugpletter og orangerøde ben. På jorden når vingespidserne bag halen. Juvenile mangler den hvid blis der dog optræder allerede i 1. vinterdragt.

Variation: Ringe.

Forveksling: Kan forveksles med blisgås, men denne er større og har en blis der er mere lige afskåret i profil. Blisgås har desuden mere markante bugpletter.

I felthåndbogen kan du læse mere om: Blisgås

Biologi: Lever af græs og andre grønne plantedele. Ruger i 28 dage og får op til 4-5 unger.

Levested: Yngler i det nordlige Skandivavien og Rusland. Ses i Danmark især i flokke med andre gæs, især blisgæs.

Udbredelse: Træffes især i den sydlige del af landet.

Log på for at se et kort over Naturbasens observationer af Dværggås.

Hvornår ses den? Dværggås er en sjælden træk- og vintergæst i Danmark.

Status: Arten er sjælden i Danmark [?]




Skrevet/lagt på nettet af Thomas Eske Holm d. 04-02-2005




Klik her for avanceret søgning i observationerne


Om www.fugleognatur.dk | Indhold | Vilkår | Kvalitetssikring | Hjælp | Retningslinier | Ordforklaring | Persondatapolitik | Translator