Forside» I samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus Log ind | Opret profil | Hjælp
fyld
20. august 2019
 

Felthåndbogen



Foto/billede af Digesvale (Riparia riparia)
Foto: Peter Nielsen

Galleri:
Seneste billeder | adulte | juvenile | id-billeder | situationer/adfærd

Foto/billede af Digesvale (Riparia riparia)
Foto: Sven Aage Hansen


Foto/billede af Digesvale (Riparia riparia)
Foto: Rune Sørensen


Foto/billede af Digesvale (Riparia riparia)
Foto: Göran Paulson



Digesvale

Riparia riparia (læst 5522 gange)

Klasse: Fugle (Aves)
Orden: Spurvefugle (Passeriformes)
Familie: Svaler (Hirundinidae)

Kendetegn: 12-13 cm, vingefang 26-29 cm, vægt 13-14 g. Matbrun på oversiden og hvid på undersiden med et tydeligt brunt brystbånd. Digesvalen er den mindste af de tre danske svalearter.

Variation: Ingen

Forveksling: Landsvale, bysvale. Landsvalen har lang hale og bysvalen mangler det brune bånd på brystet.

I felthåndbogen kan du læse mere om: Bysvale, Landsvale

Biologi: Koloniruger. Kolonierne kan indeholde op til 1000 reder. Reden graves ind i skrænten og etableres for enden af et 50-100 cm langt rør.

4-7 æg, udrugning 12-16 dage, flyvefærdige efter ca 19 dage. 1-2 kuld om året afhængigt af fødegrundlaget og hvornår de ankommer om foråret.

Lever af insekter der fanges i luften.

Levested: Åbne områder med sand- og lerskrænter.

Udbredelse: Hele landet. Udbredt i Europa, Mellemøsten, nordlige Asien og Nordamerika. De danske digesvaler overvintrer i det vestlige og centrale Afrika.

Log på for at se et kort over Naturbasens observationer af Digesvale.

Hvornår ses den? April til september

Status: Arten er almindelig i Danmark [?]




Skrevet/lagt på nettet af Michael S. Jensen d. 17-07-2006




Klik her for avanceret søgning i observationerne


Om www.fugleognatur.dk | Indhold | Vilkår | Kvalitetssikring | Hjælp | Retningslinier | Ordforklaring | Persondatapolitik | Translator