Forside» I samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus Log ind | Opret profil | Hjælp
fyld
21. september 2017
 

Felthåndbogen



Foto/billede af Sjagger (Turdus pilaris)
Foto: Emil Frederiksen

Galleri:
Seneste billeder | adulte | juvenile | id-billeder | situationer/adfærd

Foto/billede af Sjagger (Turdus pilaris)
Foto: Emil Frederiksen


Foto/billede af Sjagger (Turdus pilaris)
Foto: Ole Hetland


Foto/billede af Sjagger (Turdus pilaris)
Foto: Jørgen Dam



 Sjagger (Turdus pilaris) (læst 18422 gange)

Klasse: Fugle (Aves)
Orden: Spurvefugle (Passeriformes)
Familie: Drosselfugle (Turdidae)

Kendetegn: Længde 24-26 cm. Gråt hoved, brun ryg og lysegrå overgump. Halen er sort. Brystet er okkerfarvet og sortspættet. Bugen er hvid og flankerne mørke og spættede. Har hvide armhuler som er et godt kendetegn i flugten. Stemmen er et sjak-sjak-sjak hvilket har givet fuglen sit navn.

Variation: Ringe.

Forveksling: Kan forveksles med misteldrossel, vindrossel og sangdrossel. Disse har dog ikke grå overgump.

I felthåndbogen kan du læse mere om: Sangdrossel, Vindrossel, Misteldrossel

Biologi: Yngler ofte – men ikke altid – i kolonier. Lever af orme og insekter om sommeren og af frugter og bær om vinteren. Ses ofte i blandflokke med andre drosler.

Levested: Yngler gerne i randzoner mellem skov og åbent land. Kan ses overalt på trækket og om vinteren – ofte på nedfaldsæbler i haver.

Udbredelse: Yngler især på Sjælland og ved nåletræsplantagerne i Vestjylland. Ses i hele landet om vinteren.

Log på for at se et kort over Naturbasens observationer af Sjagger.

Hvornår ses den? En fåtallig ynglefugl i Danmark, men er meget almindelig træk- og vintergæst september - april.

Status: Arten er almindelig i Danmark [?]




Skrevet/lagt på nettet af Thomas Eske Holm d. 31-10-2004




Klik her for avanceret søgning i observationerne


Om www.fugleognatur.dk | Indhold | Vilkår | Kvalitetssikring | Hjælp | Retningslinier | Ordforklaring | Persondata | Translator