Forside» I samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus Log ind | Opret profil | Hjælp
fyld
17. juli 2018
 

Felthåndbogen



Foto/billede af Almindelig Markmus (Microtus agrestis)
Foto: Morten DD Hansen

Galleri:
Seneste billeder | adulte | immature | juvenile | id-billeder | situationer/adfærd

Foto/billede af Almindelig Markmus (Microtus agrestis)
Foto: Frank Desting


Foto/billede af Almindelig Markmus (Microtus agrestis)
Foto: Christoffer Harboe Nielsen


Foto/billede af Almindelig Markmus (Microtus agrestis)
Foto: Birthe Rasmussen



Almindelig Markmus

Microtus agrestis (læst 6571 gange)

Klasse: Pattedyr (Mammalia)
Orden: Gnavere (Rodentia)
Familie: Studsmus (Cricetidae)

Kendetegn: Fra snudespids til halerod måler arten 8-14 cm. Halen er meget kort og måler kun ca. 3 cm. Pelsen er brun. Øjne og ører er meget små. Undersiden er hvidgrå.

Variation: Varierer lidt.

Forveksling: Kan især forveksles med Sydmarkmus, som er nærmest umulig at adskille fra Nordmarkmus. Sydmarkmusen har dog lidt lysere pels, mindre ørelobe og kortere pels på ørerne. Der er også forskel på kindtænderne. Rødmus har større ører og øjne, og længere hale.

I felthåndbogen kan du læse mere om: Rødmus

Biologi: Lever for det meste af græs.

Ynglesæsonen fra marts til en gang i efteråret. Den kan få ca. 5 kuld unger på et år. I hvert kuld er der 4-5 unger.

Laver gangsystemer i tæt vegetation eller under jorden.

Levested: Holder til på heder, enge, overdrev, brakmarker og lignende. Den opholder sig i høj og tæt vegetation, modsat Sydmarkmus der foretrækker steder med lav vegetation.

Udbredelse: Nordmarkmus er udbredt og meget almindelig overalt i landet, hvor der er egnede levesteder.

Log på for at se et kort over Naturbasens observationer af Almindelig Markmus.

Hvornår ses den? Nordmarkmus ses hele året.

Status: Arten er almindelig i Danmark [?]




Denne beskrivelse er skrevet/redigeret af en til flere personer baseret på en 1. udgave skrevet af Hjalte Kjærby d. 24-01-2012. Beskrivelsen er senest redigeret af Anni & Peter Nielsen d. 25-01-2012.
Se historik
.

Litteratur brugt til denne beskrivelse:
Dansk Pattedyr Atlas




Klik her for avanceret søgning i observationerne


Om www.fugleognatur.dk | Indhold | Vilkår | Kvalitetssikring | Hjælp | Retningslinier | Ordforklaring | Persondatapolitik | Translator