Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

14. januar 2014

Lyttesholm. Et nyt naturcenter er ved at tage form på det sydlige Lolland.

Lyttesholm. Et nyt naturcenter er ved at tage form på det sydlige Lolland, midt i et spændende naturområde. Saksfjed Inddæmning og Hyllekrog med Brunddragene. Et område med et af Danmark og Nordens bedste steder for at observere efterårstræk af rovfugle. Strand, strandenge, enge og skove med en spændende fauna, blandt andet mange orkideer.

Ynglende Havørn med webkamera, vilde heste, græssende køer, ynglende eng- og strandfugle. Masser af trækfugle der kan ses fra det nye fugletårn. Der ses næsten hvert år Gul Høsommerfugl og Orange Høsommerfugl. Omkring Naturcentret vil der blive en vild blomstereng med en del Lucerne.

Naturcentret vil få plancher om området og dets fauna, kort med forslag til ture i området, for at se de specielle ting området kan byde på. Centret vil afholde mange arrangementer med relation til natur i løbet af året. Snart vil der være værelser til billig udlejning, så man kan få noget søvn inden man skal hjem, efter at have lyst natsommerfugle, som der sikkert er mange sjældne af. Vil man tidligt om morgenen ud at se på fugle eller naturen, er det også praktisk at have kunne sove i et værelse i centret, så man ikke skal køre hjemmefra midt om natten.

Ikke langt fra naturcentret ligger Rødbyhavn, som er kendt af mange lepidopteorologer, natsommerfuglefolk, som også vil kunne have gavn af et værelse, inden hjemturen. Maribo Naturpark ligger også tæt på.

Lyttesholm Naturcenter har et godt og nært samarbejde med Fugleværnsfonden og DOF, og beboerne i sommerhusene på Brunddragene, samt lokalbefolkningen og landsbyen Errindlev med dennes købmand.

Lyttesholm Naturcenters bygningers istandsættelse financeres ved forskellige fonde, LAG Lolland og Landdistriktspuljen. Den daglige drift: strøm, vand, varme og kaffe financeres ved medlemsskab af Foreningen Lyttesholm Naturcenter, og koster 100.-kr. for et årsmedlemsskab. Hermed en opfordring om at melde sig ind. Det kan gøres via hjemmesiden Lyttesholm.dk. Tubas Løkkegaard d. 13 januar 2014

lyttesholm.dk/



Foto: Brunddragene d. 16 juni 2012. Lars Andersen

De senest indberettede arter i Naturbasen: