Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

15. februar 2014

Dødsfald: Per Janfelt, Aabenraa, 71 år

Søndag den 9. februar 2014 døde Per Janfelt, forhenværende byretsdommer, i en alder af 71 år. Han var aktiv i DOF, og som jurist engagerede han sig dybt i lovgivning på naturområdet og kæmpede aktivt mod de overgreb, som vores natur udsættes for.

Den tidligere VK-regering ønskede at sætte klagegebyret i miljøsager op fra 500 kr. til 3000 kr. for at reducere antallet af klager i sager om miljøgodkendelser. Men det var i strid med Århuskonventionen. Per lagde stor energi i sagen, som han på vegne af DOF førte ved Århuskonventionens kontrolkomité i Genève – og han vandt den! Desuden førte han mange sager i Natur- og Miljøklagenævnet og vandt stort set dem alle. Den slags juridisk arbejde er nok lidt overset, men det er utroligt vigtigt for os, der gerne vil passe på vores natur.

Jeg oplevede Per som et utroligt rart, ydmygt og hjælpsomt menneske i mit arbejde med habitatdirektivet, hvor Naturstyrelsen kan være meget tung at danse med. Men med tiden blev han efterhånden svagere, og til sidst måtte bøje sig i sin sidste kamp – kampen mod kræften. Han vil blive savnet.

Æret være Per Janfelts minde.

Venligst

Henrik Bringsøe

De senest indberettede arter i Naturbasen: