Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

19. marts 2014

Ret positivt udspil fra Socialdemokraternes miljøordfører

Socialdemokraternes miljøordfører er kommet med et indlæg omkring naturplanen og regeringens prioriteringer i denne for bindelse. Han lover faktisk at der kommer noget i valgperioden:

"Der er store forventninger til Naturplan Danmark. Dem vil vi søge at leve op til. Ikke af hensyn til organisationerne, men af hensyn til den helt grundlæggende etiske og moralske forpligtelse til at sikre naturen i bred forstand for vores efterkommere.

Torben Hansen, MF

Miljøordfører, Socialdemokraterne "

Det hedder videre:

"Skåret ind til benet var Wilhjelmudvalgets budskab, at naturen har for lidt plads. Vandet er forsvundet. Næringsstoffer forurener. Invasive arter spredes. For mange pesticider i vores omgivelser. Det sætter biodiversiteten under pres.

I dag, mere end 12 år efter udvalgets anbefalinger, er arbejdet med at få sat flueben ud for udvalgets mange væsentlige anbefalinger ikke tilendebragt. Analysen af, hvorfor det forholder sig således, kan der siges meget om, men det er næppe produktivt i forhold til det, sagen virkelig drejer sig om. Naturens tilstand og vores fælles forpligtelse til at gøre det endnu bedre.

Med Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger og den kommende Naturplan Danmark synes jeg, at der grund til spirende forårsoptimisme på naturens vegne."

Og

"Natur- og Landbrugskommissionens 44 anbefalinger og deres 144 forslag til at sætte handling bag ordene er et hovedværk, intet mindre. Regeringen er i fuld gang med at udrulle forslag og anbefalinger, blandt andet i vækstplaner. Og helt konkret blev en af kommissionens anbefalinger, den nationale naturfond, virkeliggjort med finansloven for 2014. Sammen med den statslige halve milliard skal Villum Fonden og Aage V. Jensens fonde have en meget stor tak for at sikre den uafhængige fond 875 millioner kroner til at skabe ny natur.

Næste vigtige skridt er så, når vi senere på året fremlægger Naturplan Danmark. For Socialdemokraterne er hensigten klar. Vi vil skabe en overordnet strategisk ramme, så vi både bevarer og udbygger naturens mangfoldighed.

Der er store forventninger til "Naturplan Danmark". dem vil vi søge at leve op til. Ikke af hensyn til organisationerne, men af hensyn til den helt grundlæggende etiske og moralske forpligtelse til at sikre naturen i bred forstand for vores efterkommere.

"

Altså et ret konkret løfte omkring en Naturplan Danmark i denne valgperiode.

Nu må vi så se på indholdet.


De senest indberettede arter i Naturbasen: