Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

4. april 2014

Afmelding af vejledende registrerede § 3 heder og overdrev

I Naturstyrelsens serviceeftersyn af naturarealerne i kommunerene er det enormt mange og store arealer med nuværende registreret hede og overdrev, som de foreslår taget ud.

Mange af disse områder er nu helt tilgroede af gamle træer uden hede eller overdrevsarter i underlaget. Mange steder er der højst lidt skovplanter. Så det er i og for sig korrekt, at de ikke længere bør være heder elller overdrev.

I mange tilfælde var de allerede, da de blev udpeget ud fra luftfotos i starten af 90´erne, ikke længere hede/overdrevsarealer, men det er jo blot blevet værre og værre med hede/overdrevsbiodiversiteten.

Man må nu frygte at de udtagede arealer herefter vil overgå til landbrugsjord.

Der burde iværksættes en landsdækkende kampagne til fældning af træerne på de helt tilvoksede heder/overdrev, så udpegningen kan bibeholdes. Der er da meget godt tømmer.

Problemet med trætilvækst på gode og/eller nye heder og overdrev eksisterer ikke i dag, fordi der i lov om drift af landbrugsjorder er pligt til at fjerne træer med 5 års mellemrum.

Venlig hilsen

Peter

De senest indberettede arter i Naturbasen: