Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

27. maj 2005

Mulig Isabellastenpikker i DK!

Denne beskrivelse skal tages med alt muligt forbehold og er mest for at anspore folk til at genoptage eftersøgningen i morgen.

- - - En stenpikker med meget lys, sandfarvet ryg – den flyvende fugl forekom næsten helt hvid med ganske få lysbeige grumsfelter – den virkede så lys at der ikke syntes at være nogen overgang til halens hvide felt. Den siddende fugl også påfaldende lys – sort alula ikke set, bredere sort haleendebånd end hos stenpikker heller ikke set, men fuglen decideret afvigende fra stenpikker. Vi havde forgæves eftersøgt sandterne på især sydspidsen af Skallingen og havde også opholdt os ved p-pladsen midt på Skallingen, men kørte ved 12-tiden væk herfra. Kl. 12.25 opdager vi den iøjnefaldende lyse stenpikker, som sidder på en lav pæl tæt ved asfaltvejen umiddelbart nord for det sted hvor der står en lille bygning tæt ved vejen, et skur nærmest. Fuglen meget lodret oprejst i stående stilling – virkede mere stejl i kropsholdningen end stenpikker. Detaljer forsøges opsnappet – og der ses en antydning af hvidt mellem næbbet og øjet – og ikke bag øjet! Efter få sekunder flyver den (og vi misser derfor at se den sorte alula og halen ordentligt) – og vi bemærker straks den lyst sandfarvede ryg - ca. 40 m ind mod et vandområde mod vest, lander i græsset, forsvinder helt, men flyver atter op og forsvinder denne gang helt, i sydvestlig retning. – Isabella, siger vi straks i munden på hinanden! Vi synes alligevel, at grundlaget er for spinkelt til at melde fuglen ud – og fortsætter derfor med at lede efter fuglen, men forgæves. Kl. ca. 15 hører vi at Hans Rytter har set noget, der svarer til den samme fugl, nærmest samme sted! Vi kører tilbage til skuret – et rigtigt stenpikker-sted. Nu søges der efter fuglen af flere, bl.a. HEB, BJa, THH og RYT. Kl. 19.30 forlader vi Skallingen uden at have genfundet fuglen blandt den halve snes stenpikkere, der fouragerer på stedet.

Denne udmelding skal altså udelukkende betragtes som en opfordring til at intensivere eftersøgningen i morgen.

De senest indberettede arter i Naturbasen: