Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

1. maj 2014

Politisk gakkelak omkring naturfonden.

Den naturfond, vi havde troet trods alt var nogenlunde på plads, kommer måske lset ikke, i alt fald ikke som et lovinitiativ.

I en artikel på Altinget, som der ikke kan linkes til, da Altinget er et betalingsmedium, hedder det bl.a.:

...................................

"På spørgsmålet om, hvorfor der overhovedet er brug for en naturfond, foreslår Miljøministeriet, at ministeren kan svare, at ”den danske natur mangler en ekstra indsats.” Den formulering vil Finansministeriet imidlertid ikke acceptere.

”Vi er ikke enige i jeres præmis om, at den danske natur har det dårligt,” lyder den opsigtsvækkende kommentar i dokumentet fra en embedsmand i Finansministeriet.""

....................................

Og videre:

....................................

"

Slutspil

2. december bliver principaftalen underskrevet af statsministerien og af repræsentanter fra Villum Fonden og fra Aage V. Jensens Naturfond. Senere viser det sig, at de to fonde og Finansministeriet har mere end svært ved at finde en fondskonstruktion, som alle parter kan leve med.

Ifølge Altinget.dks oplysninger er der endnu ikke fundet en løsning.

Det var ventet, at regeringen i dette forår ville fremsætte et lovforslag om naturfonden. Det sker ifølge Altinget.dks oplysninger imidlertid ikke. I stedet vil regeringen søge at finde en model for fonden, som ikke skal vedtages ved lov.

"

Gad vide, hvad det vil indebære, at den ikke skal vedtages ved lov. Kan man det, når staten skyder foreløbig 500 mio. i Fonden. - Hvad var det jeg misforstod i folkeskolens og gymnasiets samfundsfagundervisning?


De senest indberettede arter i Naturbasen: