Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

14. maj 2014

springklapsammenligning

Cardamine hirsuta og C. flexuosa finder man typisk i vidt forskellige habitater. Cardamine hirsuta dukker op i haver, ved stier og diverse andre menneskeskabte voksesteder, hverimod C. flexuosa mest er en sumpskovsart. Tilsyneladende er C. flexuosa dog for nylig begyndt en karriere som plantskoleukrudt (der var en tråd om dette for et par år siden; jeg finder den ikke), og ved stier i skoven kan det også ske at de to arter mødes. De kan ligne hinanden, men habitus er forskellgt, som kan ses på biledet (flexuosa til venstre). Opret vækst og lige stengel karakteriserer C. hirsuta. Frugtstilkens vinkel er også forskellig ligesom støvdragerantallet (kun 4 hos hirsuta mod det for familien normale 6).

Billedet er fra Universitetsparken (Aarhus) fra bar jord i buskbeplantninger. Det viser på farerne ved at bruge størrelse (højde) som karakter - forholdet er nok oftest det modsatte (flexuosa sædvanligvis den større af de to).

Mats G.


Foto: Mats H. G. Gustafsson

De senest indberettede arter i Naturbasen: