Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

8. juli 2007

Hønseæg, økologiske: Hvorfor brune?

Jeg håber, jeg kan giver udtryk for min undren her:

Før æggebakken med de 6 eller 10 æg lægges i indkøbsvognen, åbner jeg altid bakken for at forvisse mig om, at æggene (økologiske / frilands) er hele, og da finder jeg det påfaldende, at æggene altid er brune.

Mine forældre havde i min barndom 5-6 høns som, så vidt jeg husker, leverede mindst 4 æg pr. dag.

Vi boede tæt ved Roskilde fjord, hvor jeg - ligesom så mange andre - af og til hentede skaller af blåmuslinger, der var skyllet op i strandkanten. De blev knust og spredt ud i hønsegården sammen med foderet.

Når disse skaller indgik i hønsenes foder, blev deres æg brune!

Det var selvfølgelig økologiske æg, uanset om hønsene lagde hvide eller brune æg; farven havde intet med det økologiske at gøre.

Hvorfor og hvordan "farver" man æggene brune?

M.v.h.

Berndt

De senest indberettede arter i Naturbasen: