Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

15. juni 2014

Græsselig udfordring!

Der har lige været et par tråde med fine makrobilleder af blomster og frugter fra sivfamilien, hvor man netop ser de karakterer, der adskiller denne familier fra de to andre græsagtige" familier.

Man kan have megen fornøjelse af at tage makrobilleder af planter og plantedele, og man behøver ikke et spejlreflekskamera med dedikeret makrooptik og -flash selvom det selvølgelig gør det noget nemmere :-).

Vedlagte billeder er taget med håndholdt lommekamera og arkitektlampe, farverne er siden korrigeret på pc''en. Man ser en blomst i sivfamilien (markfrytle) før de 6 støvdragere er sprunget op, så de ligner stadig gule pølser. I midten af blomsten ses ses den lange griffel, der i spidsen bære 3 meget lange støvfang, der gerne vil sno sig. Man kan se nogen af dem på de andre blomster, men det er ikke tydeligt, at der er tre pr. blomst på dette billede. Læg også mærke til de mørkebrune blosterblade (bloster = bæger og krone med ens blade), der er 6 uden om støvdragerne. Samenlign med billedet www.fugleognatur.dk...show_message, hvor der dog givetvis er brugt mere professionelt udstyr.



Foto: Mark-frytle FinnR lommekamera

De senest indberettede arter i Naturbasen: