Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

17. juni 2005

Sikke en oplevelse

Lillemor og jeg på en lille Danmarkstur fra søndag 12/6 til 17/6....Samsø, Årslev Engsø (Nilgæs med ællinger!!), Vejlerne, Skjern Enge og Sønderjylland.

Efter en hed morgen og formmiddag i Vejlerne smuttede vi op til Bulbjerg og så på "fuglefjeldet" med Rider og Mallemukker. Kørte derefter op på toppen af Bulbjerg for at indtage den lunkne madpakke og kolde termokaffe. Vi sad på bænk lige tilhøjre for P-pladsen med udsigt udover vandet. Ligepludselig kom en ordentlig flok sorte fugle flyvende parallet med kysten fra vest af og landede bare en 3-400 meter ude i en samlet kompakt flok. Første tanke var Skarver, så Ederfugle, men da de ligepludselig som på kommando dykkede og lod hav-overfladen være hel tom gik lyset op. Sortand. Efter en 20 sekunder dukkede de op igen. Lå lidt og så dykkede de igen. Mig hen efter skopet i bilen. Sådan fortsatte showet i en 10-15 minutter - op og ned, op og ned og hele tiden i en samlet flok - så fløj hele flokken en god km længere øst på og gentog seancen.

Fantastiskt at se ovenfra og så i teleskop. Iøvrigt var der i denne store flok 4 små grupper af Fløjlsænder på ca. 30-40 stykker i hver. Sjovt, at de flyver og dykker sammen med Sortand.

Efter sådan en oplevelse er Skestorke, Sølvhejre, Rørhøg der "nakker" en Vibe kun 30 meter fra Krap-tårnet og som bliver moppet af de andre Viber mens den flyver væk med den baskende Vibe i fangerne, fouragerende Hedehøg han, Agerhøns der følger en på sti ved Skjern Enge ikke noget at tale om. De dersens Sortænders opvisning var simpelthen bare så fedt, så fedt.

De senest indberettede arter i Naturbasen: