Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

29. juli 2014

Bobakkerne på Helnæs

I de seneste år har Bobakkerne på Helnæs på Fyn været en fin sommerfuglelokalitet. Marken har ligget brak og der har været store arealer med Knopurt, Lucerne og andre blomstrene planter. Men nu har Naturstyrelsen desværre igangsat et såkaldt "naturgenopretningsprojekt", med det resultat at arealerne er totalt afgræssede af skotsk højlandskvæg, og der findes ikke en eneste blomstrende plante på de hegnede arealer. De eneste arealer, hvor der findes blomstrende planter og dermed også sommerfugle er et smalt areal langs en sti langs kanten af klinten, samt langs vejkanten uden for hegningen. Her findes der til gengæld mange sommerfugle, på det græssede areal er der ingen.

Ideen er at arealet med tiden skal udvikle sig til et Overdrev med et rigt plante og insektliv, Men før det kan ske har man altså valgt at lægge stedet øde, et skaldet landskab uden naturindhold, men med en masse skotske højlandskvæg.

Nå, men det lykkedes altså på det sparsomme areal langs stien at finde en del sommerfugle, men de tidligere års masseforekomster af sommerfugle bliver det ikke til mere.

sommerfugle

- Stor kålsommerfugl

- Lille Kålsommerfugl.

- Grønåret Kålsommerfugl.

- Græsrandøje

- Okkergul Randøje.

- Almindelig Blåfugl.

- Dværgblåfugl.

- Lille Ildfugl.

- Stregbredpande.

- Dagpåfugleøje.

- Admiral.

- Tidselsommerfugl.

- Nældens Takvinge

- Gul Høsommerfugl

samt

- Gamma-Ugle

- Tremme-Måler


Foto: Kim Petersen

De senest indberettede arter i Naturbasen: