Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

7. august 2007

Havørn



Indtil igår havde jeg endnu ikke oplevet fritflyvende ørn på dansk jord.

- Hov Vig med udsigt fra fugletårnet til skarvkolonien, på vandet hundreder af grågæs, ænder, måger - et par fiskehejrer er blevet uenige om et eller andet, og jager hinanden rundt på terrænet, en stor sort tyr står i vand til haserne og slår dovent med halen.

I et rabalder af skrig, skrål og vingeklapren går pludselig alt flyvende til vejrs. Selv skarverne forlader deres redetræer.

En stor, sort skygge glider ind i kikkertfeltet fra højre. En fugl på størrelse med en stalddør (hmm..)En ørn!!! Havørn.

Alt levende, undtagen den sorte tyr i vandkanten, er i oprør.

Det er som om selveste Onkel Død er på gæstevisit.

Ørnen selv ser ganske rolig ud, sonderer terrænet, lander i strandengens lave bevoksning, hvor den sidder på jorden et par minutter og netter sig. Kigger sig lidt omkring, og det enorme næb indgyder en vis respekt. Den letter, tager en runde og forsvinder i samme retning, den kom fra.

Skarverne vender langsomt tilbage til deres nedskidte træer, gæs og ænder er endnu ikke vendt tilbage, da jeg forlader stedet en halv time senere.

Johnny H.

De senest indberettede arter i Naturbasen: