Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

28. juni 2005

Vandrefalke har fået trillinger

Fyens Stiftstidende meddeler i dag en glædelig nyhed om vandrefalkene på Møns Klint. Man skriver endvidere:

Danmarks eneste vandrefalkepar har for fjerde år i træk fostret flyvedygtige unger. Parret på Møns Klint har i år fået trillinger, men forud er gået nogle nervepirrende uger, fordi de sjældne rovfugle blev så forstyrret af publikum, at deres redested måtte afspærres, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Falkene havde i år skiftet redehylde fra Storeklint til et sted meget tæt på en af de befærdede stier. Det betød, at mange mennesker ligefrem valfartede til falkereden. Men langtfra alle viste det fornødne hensyn. Det bevirkede, at rovfuglene fløj omkring i konstant alarmberedskab og var stressede, oplyser ornitologen Niels Peter Andreasen, der i Dansk Ornitologisk Forenings projekt "Danmarks Truede og Sjældne Ynglefugle" (DATSY) holder et særligt vågent øje med vandrefalken.

Vandrefalkeparret på Møns Klint har med årets trillinger i løbet af fire sæsoner fået 10 flyvedygtige unger på vingerne.

De senest indberettede arter i Naturbasen: