Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

8. oktober 2014

Statsministerens åbningstale - endelig lidt at klappe ad omkring natur og miljø

Jo, vi er ikke forvænte. Her er noget at bygge videre på. Statsministerens tilkendegivelse omkring forbud mod sprøjtning og gødskning af §3-områder er dejligt konkret. Landbruget og partiet Venstre har allerede været ude med mukkeri omkring indskrænkning af rådighed og endda "ekspropriation" (de skulle slå op, hvad ordene betyder). De Konservative er lidt mere forstående.

Der er blevet forvænte. Landbruget er de facto udtaget fra forureneren-betaler-princippet, så de skulle stikke piben ind. - Reelt er dem, der "eksproprierer" vores værdier, fordi de belaster den fælles natur og det fælles miljø og sender regningen videre til dig og mig. Og natur- og miljøødelæggelserne bliver ikke indregnet i landbrugsvarernes pris.

Nu bør vi, de naturengagerede, DN og andre gode kræfter træde i karakter.

Alle os, der har tænkt lidt over tingene, har for længst erkendt, at den uregulerede markedsorienterede produktionsmåde og forbrugersamfundet passer til natur og miljø som en boksehandske til et blåt øje.

Vi må begynde at se på nogle andre måder at leve og producere på, der ikke ødelægger vores fælles natur og miljø - og livsgrundlag og længeresigtede overlevelsesmuligheder.. Høj beskæftigelse er heller ikke knyttet til den uregulerede markedsøkonomi. Der er masser af arbejdspladser i grøn produktion. Men det kræver, at beslutter, at produktionen skal være grøn og bæredygtig.

Vi fokuserer på naturen og biodviersiteten, fordi vi holder af naturen, og den er spændende, inciterende og tidslugende. Men naturligvis er der en snæver sammenhæng mellem vores levevis og muligheden for at sikre naturværdierne. - Eller skal vi sige: for at redde stumperne. :-(

De senest indberettede arter i Naturbasen: