Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

22. november 2014

Vi starter Forfra, 5 års fødselsdagstråd...........!!!!!

"Her, hen i november blomstrer allerede Judaspenge, Lunaria annua , i Nærum, ca , 5 måneder for tidligt -

eller for sent" ?

Ole

"Den får svedet næsen, når den første nattefrost kommer "(?).

Hans

"Det er tankevækkende, Ole" ...........

Per


-således skrevet den 22. november 2009 , klokken 18,55 -19,44-20,38

-------: berømte indledninger i forfratrådenes fem års lange levetid. Til lykke til alle os der i dette forum har kunnet mødes og i al stærk venskabelighed udvekslet observationer derudefra - derindefra - deroppefra og dernedefra til fælles stor glæde og veltilpashed. !!

Det vil føre al for vidt at opremse trådenes vidtfavnende emner udover naturen , dog kan nævnes: AaB, Grønland, De danske Bagerier, Hindbærsnitter, Vokshatte, Tunger, Sang og musik, færdselstavler ,cykelløb, katte ,fluer , græsplæner og fa.... og hans pumpestok. ;-) ;-)

Vi står i den næstmildeste efterårsperiode - først i går kom der en smule frost rundt omkring. Så der er stadig voldsom gang i blomstring af udholdende arter derude. Også forfrablomster synes at vælte frem i stort tal - Einar har f.eks. oppe i mosen "forår" hos Spergelarterne, både Vår-S !!! og Alm. Spergel.

I Øksedal er den lidt sjældne svamp Tåre-Snekkehat startet forfra. Efter et par måneders fravær er to fine svampe skudt op i Vintergrønafdelingen, som indtil for nylig havde blomster i Liden Vintergrøn.

Tankerne går tilbage til 2009 og de fem år - det er jo for mange af os "lidt naturdagbogsagtigt" : Mange excursionberetninger med spektakulære fund krydret med stærk pral og fornemme billeder fra felten. Men også fra det nære: på matriklen/parcellen vises vi rundt. En del fund bliver bestemt her i trådene eller sendes videre til eksperter og specialister i Forum - Jovist !! - det faglige vægtes med stor ildhu - her er det en stor glæde at have Henry, vores faglige og sproglige ugle - Gerner i Køge har alle årene sendt de flotteste kaskader - "Jensens Frøhus" er berømt over det østlige Sjælland, især duerne og spurvene har stampladser. Gerner har i Køge og omegn fået kompetent følgeskab af Finn og Leif . Man kan næsten tale om en "Køgebande" ..... Den berømte Næstvedbande har på det seneste desværre været lidt vingeskudt, men Frede holder fanen -højt hævet !! - måske ser vi Næstvedbanden samlet endnu en gang senere- den savner vi. Anne i Virum er Brede og omegns vågne naturøje. I Tappernøje har vi Conny fra første færd -det samme har vores sydligste repræsentant, fluefangeren Hans "På Spidsen" Lind - og også vores østligste udpost refererer Klaus fra Bornholm - Fyn har i årevis været meget stærkt repræsenteret af Ella Margrethe !! - nu har skærmjægeren Henrik assisteret på det seneste. Det sætter vi stor pris på. :-)

Her må jeg indskyde , at "VI", naturligvis er Ældsterådet . Desværre er vi kommet lidt i tidnød - senere i tråden vil der komme vil der komme personalia fra hovedlandet - fra vore nordligste repræsentanter Kresten og Einar og Naturpark THY´s godfather Knud til helt mod syd, hvor KalenderCarl (nogle husker KalenderTage)Per Tønder og Bodil orienterer fra Nordschleswig.

Der bydes som altid velkommen til alle andre interesserede - bare hop på Forfrakarrussellen . Alle er velkomne . :-)

Sædelighedsudvalget og Redelighedsudvalget kontrollerer, at fup og fiduser afsløres og påtales .

Og ganske kort, men ikke mindst: Tråden løber til HelligTreKonger. Vi skal som vanligt holde jul sammen - den sjette jul !! Det ser vi meget frem til .

Og opfordring til at lave floralister over alt , som blomstrer hos DIG/din parcel/dit område - så vil vi prøve at genoplive Liste A og Liste B og muligvis et par lister mere . Liste E er som vanligt i gode hænder.

Frede har lavet en dejlig lykønskning - og Henry ligeså. (y) Det er dejligt - Det har været fem dejlige/fem skønne år med lutter glæde, sjov og ballade -interessante naturbilleder -planter/svampe - og så alt det LØSE....... 8-) 8-) 8-) Træd indenfor her på FugleogNatur "MØDESTEDET" - Forfratråden 6. årgang .

Layout/idé og foto i indledningen: Jens Chr. Schou, Hobro

Tekst og selvudnævnt trådholder Per, Øksedal

:-)

Dørene er nu åbnede - velkommen -træd trygt indenfor :-)

Her link til Fredes tråd:Nu flammer skoven Forfra

www.fugleognatur.dk...show_message





Foto: Per Taudal Poulsen

De senest indberettede arter i Naturbasen: