Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

28. november 2014

Ny nøgle til slægter af Nematinae

Så er der gode nyheder for bladhvepseinteresserede. En gennemillustreret ny nøgle til slægterne indenfor underfamilien Nematinae er blevet udgivet fornylig i en artikel i Journal of Hymenoptera Research. Nøglen er tilgængelig for alle på nettet og kan hentes som pdf-fil jhr.pensoft.net/articles.php... Man kan også bestille en trykt udgave til 150 kr (før porto), hvis man gerne vil have den i hånden.

Denne gruppe af bladhvepse har i lang tid været mangelfuldt behandlet, så det er dejligt, at nogen har lavet denne tiltrængte udgivelse. Artiklen varsler også visse ændringer i systematikken baseret på den nyeste forskning i bladhvepsenes DNA. Hvis der er ændringer, der vedrører danske arter, kan det jo være at de bliver indført ved en fremtidig opdatering af Allearter.

Nøglen er, som man nok kunne forvente, mest anvendelig hvis man har belæg eller meget detaljeret fotodokumentation til rådighed.

De senest indberettede arter i Naturbasen: