Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

25. september 2007

Ny lav fundet i Danmark

D. 21. januar 2007 var Aase Flensted fra Billund ude i Frederikshåb plantage ved Randbøl hede. På begge sider af en grusvej i åbent område, tæt på Syvårssøerne, opdagede hun en lav, som hun ikke havde set før. Laven blev fotograferet og lagt ud på Fugleognatur.dk´s forum om laver, i håb om at nogle kunne hjælpe med artsbestemmelsen. Det var der umiddelbart ingen der kunne ud fra fotoet, men Ole B. Lyshede tilbød Aase, at hun kunne sende noget af laven til ham for nærmere bestemmelse. Desværre kunne arten ikke artsbestemmes ud fra Lyshedes litteratur.

Laven blev herefter videresendt til Vagn Alstrup, ekspert i laver og forfatter til bl.a. bogen ”Epifytiske mikrolaver”. Han har nu artsbestemt laven til at være en Peltigera neopolydactyla. Og det er første fund af arten i Danmark.

Uden Fugleognatur.dk, Ole B. Lyshede og Vagn Alstrup´s hjælp havde laven ikke kunnet blive artsbestemt og laven heller ikke blive registreret som voksende her i landet.

Se flere billeder af laven her: www.fugleognatur.dk/artintro...


Foto: Aase Flensted

De senest indberettede arter i Naturbasen: