Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

11. marts 2004

Vandmiljøplanerne gavner sangsvaner og gæs

Siden 1980´erne er bestanden af overvintrende sangsvaner steget fra ca. 10.000 til omkring 40.000 idag, således at Danmark nu er sangsvanens foretrukne opholdssted i Europa. Samtidig er der også fremgang at spore for de gåsearter der overvintrer her i landet. Fremgangen skyldes, ifølge nyhedsbrevet Skov og Natur, at vandmiljøplanernes krav om vintergrønne marker giver svanerne et langt større fødeudbud og at det især er vinterrapsen svanerne fouragerer på.

Vandmiljøplanerne blev indgået for at mindske udvaskningen af næringsstoffer til åer, søer og fjorde. De grønne marker og de nyetablerede vådområder, som eksempelvis Skjern Enge og Årslev Engsø, binder kvælstoffet og hindrer en del af den udvaskning af kvælstof og fosfor der ellers ville ende i vandmiljøet. Vandmiljøplan II er netop blevet evalueret og de mål man satte sig med hensyn til reduktion af kvælstofudvaskningen er ifølge nyhedsbrevet nået.



Foto: Simon Berg

De senest indberettede arter i Naturbasen: