Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

26. november 2015

En tilfældig novemberaften

Dagens naturoplevelse kunne f.eks. være et kig på vedhæftede skærmbillede, som det fremstod på Fugleognatur en tilfældig novemberaften i 2015.

De 12 billeder, som på denne aften tilhørte kategorien "ugens mest sete", fortæller hver en historie, som jeg i det følgende kort vil beskrive min oplevelse af:

#1. Et fantastisk fund af en farvestrålende bladbille, som var erklæret uddød i Danmark, da den ikke var observeret i omkring 150 år, og som nu er fundet på Lolland i flere eksemplarer i opskyl efter højvande.

#2. Et ligeså fantastisk fund af en mærkværdig, lille fårekylling på omkring 3 mm, der lever hos myrer, og som ikke tidligere er observeret i Danmark.

#3. Et flot billede af en fisk, som man kun sjældent ser fotograferet i naturen.

#4. Et fint foto af en sky fugl, der er svær at komme på skudhold af.

#5. En Havørn med våde fødder.

#6. En Odder på fisketur med sin fangst.

#7. Et godt fund af en meget sjælden løbebille fra Jylland, hvor den ikke er observeret i over 100 år.

#8. Larven af Danmarks største og meget sjældne smælder på omkring 5 cm fundet i et hult træ i et område ved Næstved, hvor den sidst fandtes for omkring 200 år siden.

#9. Et mystisk billede af en fugl.

#10. Et såkaldt dogmefoto taget med mobiltelefon gennem mikroskop af nogle karakteristiske celler på en meget sjælden mos.

#11. En nydelig Fasan som troner på et foderbræt.

#12. Et fund af en flot, overvintrende smælder fundet på et usædvanligt tidspunkt på året drevet frem af oversvømmelse.

Ovenstående viser, at der selv i en kold tid er muligheder for naturoplevelser af forskellig art. Og havde vi ikke et forum som Fugleognatur, var der vist ikke mange i dette land, som på samme tid kunne betages af den mangfoldighed af oplevelser, naturen kan byde på.



Foto: Ole Martin 26-11-2015

De senest indberettede arter i Naturbasen: