Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

8. november 2007

Derfor er havesvirrefluer vanskelige at artsbestemme.

Adskillige indlæg i forum viser, at mange har svært ved at artsbestemme de tre arter af havesvirrefluer, og noget tyder på, at det i visse tilfælde kan være ekstra svært.

Se godt på de to havesvirrefluer her. De har ingen øjenhår, så stor havesvirreflue kan udelukkes (Det er naturligvis altid svært at konstatere noget, der ikke er der, men her må I stole på, at jeg med sikkerhed har kunnet konstatere, at ingen af dem har øjenhår).

Selv om vingen slører lidt, kan det konstateres, at den nederste har helt gule baglår. Det må derfor være en almindelig havesvirreflue, hun.

Den øverste har næsten helt sorte baglår, og da lille havesvirreflue har sorte baglår på de inderste to tredjedel eller mere, må det være en han af lille havesvirreflue. - Men hov! Hvad er det lige, de har gang i?

Hvis havesvirrefluerne ikke engang selv kan kende forskel, er der vel ikke noget mærkeligt ved, at vi af og til har problemer med artsbestemmelsen.

Emil


Foto: Emil Lütken

De senest indberettede arter i Naturbasen: