Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

14. juni 2016

Stor kærguldsmed genfundet i Midtjylland

Jylland er i guldsmedekredse kendt for at huse arterne lille kærguldsmed og nordisk kærguldsmed. Den tredje af de danske kærguldsmede, stor kærguldsmed, er ifølge Naturbasen kun kendt fra ældre fund i området tilbage i 1930erne og de nærmeste fund fra nyere tid er fra Kolding i 2003 og Sønderjylland i 2008 og 2016.

En af atlasprojektets aktive deltagere, Niels Peter Brøgger, var d. 5. juni på guldsmedetur i Gludsted Plantage i Midtjylland, hvor han tog et billede af en kærguldsmed der umiskendeligt lignede en stor kærguldsmed. På grund at sit kendskab til denne arts udbredelse, uploadede han sit billede i forummet på fugleognatur.dk for at verificere sit fund.

Kun to minutter efter kunne en anden af projektets aktive deltagere, Henrik Dissing, verificere fundet. Du kan læse hele tråden her: www.fugleognatur.dk...show_message

Hermed en opfordring til at kigge efter arten uden for det kendte område og helt oplagt i nabokvadraterne til det midtjyske kvadrat, der nu er positivt for stor kærguldsmed: www.guldsmedeatlas.dk/kort...


Foto: Niels Peter Brøgger

De senest indberettede arter i Naturbasen: