Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

21. juli 2016

Ensianblåfugl fundet på ny lokalitet

Ensianblåfugl er en art, som har oplevet en voldsom tilbagegang, fordi dens levesteder et efter et gror til, og klokkeensian derved taber konkurrencen. Ydermere kan ændret vandstand eller bunddække tage livet af de stikmyrer, som blåfuglens larver lever hos. Derfor er det lidt af en begivenhed, når arten bliver opdaget på en ny lokalitet, hvilket skete for Emil Skovgaard Brandtoft, da han i går var på insektkortlægning i Holme Ådal. På Bække Mark, mere end 13 km. fra ensianblåfuglens klassiske midtjyske lokalitet, Grene Sande, stødte Emil ind i mindst fire forskellige eksemplarer! En dejlig nyhed, men desværre ikke udtryk for fremgang, blot et eksempel på, at trekanten mellem Holme Å, Grene Sande og øvre del af Vejle Ådal huser en meget stor tæthed af gode naturlokaliteter, som kun sjældent frekventeres af kratluskere.

Se ensianblåfugl på sommerfugleatlas.dk her. Klik på "arter", og vælg derefter ensianblåfugl. www.sommerfugleatlas.dk/Kort


Foto: Ensianblåfugl - foto Emil Skovgaard Brandtoft

De senest indberettede arter i Naturbasen: