Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

23. juli 2016

Hvid admiral fundet i Jylland!

Dagens glædelige nyhed – bortset fra, at der den sidste uge er indtastet mere end 2000 observationer af dagsommerfugle – er, at Sigrid Kistrup Ilsøe og Tim Hesselballe Hansen i dag fandt en hvid admiral i Trelde Skov. Hvide admiraler er ingenlunde sjældne i denne tid, men Trelde Skov ligger i Jylland, og her er arten ikke observeret (med dokumentation) i nyere tid. Med andre ord ikke bare et ordinært nyt kvadratkryds, men et af de rigtigt dyre, der nok skal få folk af huse. Der kan jo gemme sig en del hvide admiraler i det østjyske kystskove, hvor der mange steder er rigeligt med gedeblad, som er artens værtsplante.

Arten har været under en vis spredning mod nordvest i de senere år, og så sent som for en uge siden skrev jeg i Fredericia Dagblad: ”Men også (gedeblad-)bladene har deres kvaliteter, nemlig som føde for larverne af den smukke dagsommerfugl, der kaldes hvid admiral. Den findes især på Sjælland, men er under spredning på Fyn, og vi håber stærkt, at et individ eller to flyver for langt mod nord og ender i det østjyske. Det vil være en sand festdag! Vi har kaprifolier nok. Send lige en mail, hvis I ser den, please”.

Sigrid ringede og mailede efterfølgende billederne. Og hun var glad. Det ville jeg eddermame også være. Stort tillykke! Se fundet her: www.fugleognatur.dk/gallery...


Foto: Første jyske kvadrat med "fyld".

De senest indberettede arter i Naturbasen: