Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

2. august 2016

Højsæson for registrering af tidselsommerfugl

Tidselsommerfuglen, denne obligatoriske langdistancetrækker, der i det tidlige forår begynder at trække nordpå fra ørken- og halvørkenområderne i Sahara og på den Arabiske Halvø og efter et par generationer kan ende med at kolonisere hele Nordeuropa i begyndelsen af juni, har i år netop gjort det. Sidst i maj oplevede vi en større indflyvning af de smukke sommerfugle, og de er nu blevet til en ny generation, som i disse dage har travlt med at fouragere. Formentlig vil en del af dem langsomt begyndte at drysse mod syd, og er vi heldige, kan vi opleve egentligt træk, som man fx gjorde efter kæmpeinvasionen i juni 1996, hvor hundredtusinder af tidselsommerfugle i august blev set trække mod syd langs den jyske vestkyst. Andre tidselsommerfugle er måske klækket så tidligt i juli, at de i stedet er blevet kodet til at lægge æg her i landet – hvorfor vi formentlig vil se en lille ekstra generation sidst i september.

Under alle omstændigheder er det i år, at vi skal have krydset tidselsommerfugl af i alle kvadrater. De er derude, så det er bare med at finde nogle blomster. Holdt selv en lille motortrafikvejspause i dag for at få den på listen i et af de tomme kvadrater ;-) Knæk og bræk (y)


Foto: Tidselsommerfugl på.... ager-tidsel!

De senest indberettede arter i Naturbasen: