Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

8. august 2016

Cikade, kakerlak eller hvad?

Disse fotos har jeg fra en bekendt, som er bange for at have fået skadedyr i huset. Det er en tier der ligger ved siden af. Der er tydeligvis tale om et meget lille insekt med 4 klare taglagte vinger, lange følehorn og et kort hovede. Det kunne ligne både kakerlakker og cikader, men er der nogen som har et sikkert bud?

Min bekendte har en hund, to dværgpapegøjer (i et stort bur, men når hun er hjemme får de ofte lov at flyve hele dagen frit i soveværelset) og dværghamstere. De første flyvende kræ opdagede hun i slutningen af juli, da den ene hamster var ude på gulvtæppet i en løbebånd og havde træhuse, træbro og andet med fra buret ud i løbegården. Hun holder sin mad og sit dyrefoder i lukkede beholdere. Strøelse er noget som insekter ikke skulle kunne leve i. Grene, bark og træhuse / legetøj overhælder hun grundigt med kogende vand før de anbringes i burene.



Foto: Foto: Gitte Nissen

De senest indberettede arter i Naturbasen: