Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

2. april 2004

EU tvinger Malta til afvikling af fuglejagt

Malta ligger på en af hovedtrækruterne mellem Europa og Afrika. Øen udgør derfor et perfekt hvilepunkt for de millioner af europæiske ynglefugle, herunder de danske, der passerer middelhavet i træktiden. Af samme grund har malteserne en gammel tradition for fangst og jagt på næsten alle arter af fugle. Der skydes eller fanges årligt over 3 millioner finker, 200.000 lærker, op til 250.000 mursejlere, næsten en million drosler og svaler samt op til 80.000 rovfugle og 12.000 ugler.

Da Malta den 1. maj 2004 bliver medlem af EU, vil EU forsøge at tvinge Malta til at overholde EF-fuglebeskyttelsesdirektivet. For det første skal tusindvis af fælder med levende lokkefugle fjernes. Der er i øjeblikket 2500 personer på Malta der driver fangst med fælder. For det andet er jagt på trækkende fugle som udgangspunkt forbudt i hele EU, hvilket også skal gælde for Malta. Malteserne får en fem års tilpasningsperiode, hvorefter fuglebeskyttelsesdirektivet skal overholdes helt og holdent. Dog er der mulighed for, at malteserne efter de fem år kan få en dispensation til en reduceret mængde jagt på trækfugle.

Kilder:

MiljøDanmark 02.04

Natalino Fenech : Fatal Flight, The Maltese Obsession with Killing Birds

De senest indberettede arter i Naturbasen: