Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

21. februar 2017

Nye opdaterede svirrefluenøgler med billeder

Bent Haagen Petersen har nu opdateret fire af sine svirrefluenøgler, så de nu indeholder billeder. Nøglerne kan hentes på Svirreflueatlas.dk under “Nøgler”: www.svirreflueatlas.dk...

De enkelte nøgler er beregnet til bestemelse ud fra billeder og alle i version 2 eller 3 indeholder en introduktion til fluerne i nøglen. Der er tillige en vejledning i, hvordan man bedst bruger nøglen.

Bent Haagen Petersen fortæller om nøglerne:

Der er nu billeder til fire af de digitale bestemmelsesnøgler til svirrefluer: Dyndfluerne , De Honningbi- og Humlebilignende Svirrefluer, Melangyna Hanner og Melangyna hunner. Billeder vises, når man markerer ved et nøglekendetegn eller et artsnavn/slægtsnavn i oversigten. Der kan vises 1 billede af kendetegnet og 2 billeder af art. Det kan være han og hun. Det kan også være to farvevarianter af samme art eller to typiske repræsentanter for samme slægt, når det er en nøgle til slægter. Samtidig vises beskrivelsen af arten/slægten.

Nyt er også, at der er der en introduktion til nøglen med beskrivelse af de fluer, nøglen behandler. Efter introduktionen er der et afsnit med gode råd om, hvordan man bedst bruger nøglen.

De mange billeder, der vises i nøglerne, er alle hentet fra Fugle og Naturs Galleri. De fotografer – og det er mange – hvis billeder er brugt, er blevet bedt om tilladelse, og alle har med megen velvilje givet tilladelse. Jeg takker dem alle for deres bidrag.


Det er håbet at de nye versioner af nøglerne vil blive et vigtigt værktøj til bestemmelse af observationer i det nye svirreflueatlas.

Stor tak til Bent Haagen Petersen for arbejdet med nøglerne og for at videregive sin viden.


Foto: Morten DD Hansen

De senest indberettede arter i Naturbasen: