Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

23. maj 2017

Ny svirrefluenøgle til slægter i underfamilien Syrphinae

Bent Haagen Petersen har konstrueret en nøgle med billeder til svirreflueslægter i underfamilien Syrphinae. Den behandler på slægtsniveau de 26 danske slægter i den svenske Nationalnyckelns Bind 1.

Nøglen kan hentes her: www.svirreflueatlas.dk/noegler

I Syrphinae-slægterne finder man alle arterne med gule og sorte hvepselignende tegninger på bagkroppen, som mange brugere har problemer med at adskille En del af slægterne indeholder kun 1 art, som med billede og beskrivelse således er bestemt.

I nogle slægter med flere end to arter er der i slægtsbeskrivelsen også plads til artsbestemmelse.  Ca. 50 af de 102 arter i Syrphinae vil nok kunne bestemmes med nøglen. Hvis nøglen bliver godt modtaget, vil der  blive konstrueret nøgler med artsbestemmelse til de større af slægterne således, som allerede er sket med f. eks. Melangyna. Så vil alle arterne i Syrphinae kunne bestemmes, forudsat at gode kendetegn er synlige.

Hvis den vil blive benyttet, vil Bent være glad for en tilbagemelding. Skriv derfor gerne herunder i en kommentar, hvis du synes om nøglen eller hvis du har et og andet, der skal rette eller tilføjes.

Tak til alle der har givet lov til at benytte billederne i nøglen.


Foto: Screenshot fra nøglen

De senest indberettede arter i Naturbasen: