Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

15. februar 2008

Når lysten melder sig

Nu hvor foråret nærmer sig og alle safter stiger føler du måske også dine lyster nærme sig bristepunktet. Altså lysten til at komme ud i naturen med dit kamera. Lysten til at købe nyt udstyr vokser tilsvarende. Men tænk før du handler.

1. Find dit interesseområde. Helt enkelt ved at se på motiverne på alle dine gamle billeder.

2. Ved du egenligt hvilke muligheder dit nuværende kamera har. Hvis ikke så læs brugsanvisningen og se på hvad der evt. findes af fornuftigt tilbehør f.eks nærlinser, mellemringe, convertere osv.

3. Hop ikke på Pixelracet. Skift ikke kamera, kompakt eller systemkamera, før opløsningen er mindst fordoblet. F.eks. har du et kamera med 6 MP er der ingen grund til at skifte til et med 8 eller 10 Mp.

4. Gennemgå grundigt dine arbejdsgange ved computeren når du laver dine billeder. De kan måske forbedres så dine resultater bliver meget bedre. Kend dit billedbehandlingsprogram.

Hvis pengene brænder så voldsomt i dine lommer så de absolut skal spenderes, så tag ovenstående i betragtning før du gør noget. Se på om dine muligher øges væsentligt. Laver du mest med insekter og blomster er der ingen grund til at købe en 500 mm. for at kunne tage et billede af en fugl en gang imellem. Har du et kompaktkamera og meget gerne vil fotografere fugle, skulle du måske tænke på digiscoping i stedet for at bruge en formue på et systemkamera m. div. dyre linser.

Udgangspunktet er at fastslå din hovedinteresse og investere efter den. Er din interesse ”altmuligtinaturen” koster det knapper og du risikerer at hovedparten af dit fotoudstyr ligger i skabet uden at blive brugt.

Vh

Kjeld


De senest indberettede arter i Naturbasen: