Urtepandekager - frikadeller
Man tager: 2 æg 2 gode store krusfuld mel 3 gode store krusfuld mælk pisker det hele godt sammen, og lader det stå i køleskab en times tid. Vupti - en god pandekagedej I denne dej rører man så en passende blanding af hvad grøftekanten eller de mere ufriserede dele af haven gemmer snittet fint - rødkløver hvidkløer skvalderkål brændenælder vild kørvel røllike hyldeblomster man må eksperimentere sig lidt frem til hvad man selv synes smager godt - hyldeblomster er lidt parfumerede, så dem skal man passe på ikke at overdosere. Dernæst er det så bare at bage dem ganske som almindelige pandekager. De er alletiders med kødsauce som fyld eller med bagte bønner og lidt revet ost. Man kan også lave dejen lidt tykkere, eventuelt blande nogle kogte ris i, inden man går til urterne. Så får man noget der minder om fars til fiskefrikadeller, og så kan man lave urtefrikadeller. De er gode med remoulade og citronsauce. Lars Thomas |