Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

30. juni 2017

Stribet Siv - se efter den derude

I "Danmarks Siv og Frytler" 2010 præsenterede jeg 3 siv-arter fra vore nabolande, som måske også kunne tænkes at vokse i Danmark - en af dem var Stribet Siv - Juncus foliosus.

I forbindelse med sit arbejde med nordiske siv fandt Sven Snogerup en indsamling af Stribet Siv fra Skagen fra 1994 og ansporet af dette gennemså Per Hartvig alt indsamlet materiale af Tudse-Siv fra Atlas projektet og føjede 2 tætliggende lokaliteter N.f. Ringkøbing til udbredelsen.

Stribet Siv ligner meget en Tudse-Siv, men adskiller sig fra denne ved de lidt bredere, mere flade blade og mørkebrune rande (hvide pile på foto) langs de uligelange blosterblades grønne midte.

Efter idag at have set arten på 2 lokaliteter ved Voldbjerg N.f. Ringkøbing i Vestjylland, er jeg overbevist om, at arten må kunne findes flere steder i Vestjylland. Se efter Tudse-Siv og søg den på fugtig, gerne tidvis oversvømmet, dyndet eller gruset bund i enge eller øvre dele af strandeng. På den ene lokalitet ved Voldbjerg voksede den mellem Skive-Kamille ved en bådeplads ved en å og et andet sted i et traktorspor i kanten af en kornmark.



Foto: Jens Christian Schou

De senest indberettede arter i Naturbasen: