Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

9. august 2017

Første fund af Lille Kejserguldsmed på Sjælland

Under et besøg ved Sandskreds Sø i Grib Skov den 8. august fandt Kent Olsen, Mogens Holmen og Thomas J Simonsen en han Lille Kejserguldsmed. Den blev set patruljere tæt ved østsiden af søen, hvor den også kunne ses i dag. I modsætning til i går, lykkedes det i dag at få fundet dokumenteret med et billede.

Der er tilsyneladende kun et individ i Sandskreds Sø, og den har de to dage den er blevet set været ret stedfast. Indimellem bliver den dog jaget væk fra søen af Stor Kejserguldsmed, hvoraf der er flere territoriale hanner, men den synes hver gang at vende tilbage til det samme område. Det kan skyldes at der er særligt meget læ for vinden ved netop den del af søen.

Lille Kejserguldsmed blev fundet som ny art i Danmark i 2016, hvor Mogens Holmen fandt en ynglebestand i Safirsøen på Bornholm. Fundet i Grib Skov er ud over at være det første på Sjælland blot det fjerde fund herhjemme.


Foto: Kent Olsen

De senest indberettede arter i Naturbasen: