Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

13. august 2017

Egeprocessionsspinderlarver truer træer og mennesker i Tyskland

Se denne video, for denne spinder er en kæmpe plage i Nordtyskland og giver massive problemer for både skovfolk og civilbefolkning. Man har forskerne med og forsøger at finde en løsning, inden træerne dør. Der er forskellige tiltag. Nogle byer skrider til sprøjtning fra luften over store områder, nogle sprøjter træerne nedefra og andre sætter folk ind med sugeudstyr, som fjerner pupperne fra træerne. Det som giver de store problemer for befolkningen er larvernes brændhår, som flyver rundt i luften og sætter sig i tøj og hår. De udløser allergiske reaktioner hos rigtig mange mennesker, som er nødt til at bruge medikamenter for at komme det til livs.

Den er på tysk og der er ingen undertekster, men billedsiden er så god, at man godt kan få et indtryk af det.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, om der er opmærksomhed omkring det i Danmark, for den er obset fra Falster i 2009, 2013 og 2015, så vi har allerede haft den på besøg. Men eksemplarerne er muligvis endt i en sommerfuglesamling.

www.fugleognatur.dk/art2...

Her er link til siden med information og video

www.ndr.de...die-nordreportage-Kleine-Raupe-grosse-Gefahr,sendung666548.html

Kom gerne med indlæg om det I ved om det på nuværende tidspunkt :-)

Venlig hilsen Anni

De senest indberettede arter i Naturbasen: