Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

20. august 2017

Bjergsalamander fundet i Gentofte

Bjergsalamander har en lille og afgrænset udbredelse i Danmark, dvs. i det sydøstlige Jylland. Hovedudbredelsen ligger i skovsystemet rundt om Åbenrå samt i nogle små skove ved Flensborg Fjord, tæt på den tyske grænse. Åbent agerland udgør en barriere for videre spredning i Jylland.

Derfor er det et overraskende fund som Jakob Müller gjorde i tirsdag d. 15. august, hvor en bjergsalamander viste sig i en sø i Bernstoffsparken.

Fundet blev verificeret via billeder af Henrik Bringsøe, som efterfølgende selv har besøgt stedet og konkluderet, at der nu findes en veletableret population af Bjergsalamander på Sjælland.

Ifølge Bringsøe er det helt sikkert, at nogen har sat dyrene ud og at de enten kommer fra opdræt (de opdrættes i bl.a. Tyskland) eller er flyttet dem fra vilde populationer i Sønderjylland eller længere nede i Europa, hvor de er almindelige mange steder.

Links:

Bjergsalamander på atlaskortet: www.paddeogkrybdyratlas.dk/kort

Observationer af bjergsalamander: www.fugleognatur.dk/art2...

Felthåndbogen: www.fugleognatur.dk/artsbeskrivelse


Foto: Jakob Müller

De senest indberettede arter i Naturbasen: