Den kulinariske værdi af forskellige kedelige almindelig svampe
Jeg har et sted stående salig Morten Langes svampebog fra 1950erne. Det er ikke småting, han betegner som spiselige og gode. Ved svampeturene kan man være fristet til at sige: den er ikke giftig, men vurderes ikke højt som spisesvamp, og de færreste gider spise den. Men man kan jo altid trylle lidt med løg, krydderier, smør og piskefløde. ;-) I forhold til gamle Morten Langes angivelser ved vi jo nu, at arter af Netbladhat absolut ikke skal spises. Men hvad med følgende arter, som han angav som spiselige eller endog spiselige og gode: Brunstænket Hekseringshat Almindelig Tragthat Stor Tragthat Kæmpe-Tragthat Elfenbens-Sneglhat Bleg Hekseringshat, Violet og Spinkel Hekseringshat (ved godt de ej skal spises rå). Diverse andre sneglehatte. Kæmpeporesvamp Skællet Stilkporesvamp Svolvporesvamp Arter af Orangekantarel (ved godt,at nogle er betænkelige p.g.a. slægtsskabet med Netbladhat) Arter af Honningsvamp (ved godt, at Mørk Honningsvamp frarådes) Orange Bægersvamp Kender I til nogle betænkeligheder og forbehold ud over de nævnte? |